Terug naar clairevandenabbeele DeVerbinding Bericht schrijven
Bericht 35 t/m 54 van 74
Naam Bossant Els
Datum 14-11-2010 16:52:39

Op 17/10/2010 kregen wij dankzij De Verbinding de kans om gratis een dag in Plopsaland door te brengen, dat wegens een bezoek van Kim Clijsters voor één dag omgedoopt was tot "Kims land". Bij deze wil ik nogmaals bedanken voor de reuzenfijne dag die u ons hebt bezorgd.

Het gebeurt niet vaak dat er dergelijke geschenken uit de lucht komen vallen. Dus daarom zeer hartelijk bedankt om ons die kans te geven.

Mijn dochters, hun vriendinnetjes en ikzelf hebben ons goed geamuseerd.

Met vriendelijke groeten,

Els

Naam verle chris
Datum 29-10-2010 23:23:06

dag claire,
ik hoopdat je me nog herkent.Ik denk nog heel dikwijls aan die rijkvolle tijd,met de rouwgroep.Ik zou wel graag nog eens contact hebben
groetjes
chris

Naam Regina Van Damme
Datum 21-03-2010 20:46:41

Het boek en de CD van Claire heet "Op weg naar je ware zelf".Dit was ik vergeten te vermelden ,sorry.
Groetjes aan iedereen

Naam Regina Van Damme
Datum 21-03-2010 18:33:10

Nooit eindigend en nooit voltooid is de weg naar vrijheid,wijsheid en liefde.Het kan moeilijk anders. Deze subtiele bewegingen behoren tot het leven en leven is vanaf zijn oorsprong ontwikkeling en tot het einde toe ervaring en avontuur.Dit boek en bijhorende CD is een must voor iedereen die nog voluit durft te leven met de tijd die ons nog rest...
Bedankt Claire voor de zachte muziek en het begeleiden met je warme rustige stem doorheen de subtiele plekken van mezelf hier en nu.

Naam van elslande
Datum 10-03-2010 12:48:16

Heel erg per toeval "Zij sneeuwt in mij..." tegen het lijf gelopen en baf.... er recht op !
Heb je naam gegoogeld en kwam op deze site terecht. Loop eerstdaags bij de boekenhandel langs en kijk wat er van jou op de plank ligt.
Bedankt om mij te raken Claire.

Naam Célien
Datum 05-02-2010 09:20:57

Dag Claire,

ik heb het boek '' mijn levensverhaal'' gekocht
omdat ik een half jaar geleden mijn mama ben kwijtgeraakt op een heel onverwacht moment.
Het is een boek waar ik mijn gevoelens eens kwijt kan zonder er gewoon over te praten en dat is wel tof, ik ben niet iemand die graag over gevoelens praat en in dat boek gaat dat wel.
het is zeker een aanrader voor mensen die ook niet kunnen praten over gevoelens.

Célien

Naam Riet van Empel
Datum 11-01-2010 14:17:34

Dag Claire

Ik ben gisterenmiddag naar jou middag geweest over troost en mededogen in Vught. Het heeft me getroffen dat ik in jouw woorden zoveel herkenning heb gehoord. Het is alsof ik mezelf hoorde praten, Beangstigend soms in zo precies dezelfde bewoordingen. Erg zalvend om dit te mogen ervaren. Heel warm, afgewisseld met gedichten en muziek. Ik had een heel verdreitig weekend, maar het heeft me getroost en gelaafd. Dank je wel.

Naam Regina
Datum 07-01-2010 15:29:11

Beste Claire,
Persoonlijk ken ik je niet, maar wel via je boeken en poëziebundels.Tijdens een gesprek is jou naam gevallen, vandaar. Ik heb 11 boeken van jou in mijn boekenkast staan.Jouw boeken waren (nu nog) een enorme steun voor mij.Al schrijvend heb je me geleerd om te gaan,met verdriet, het leren loslaten, het vewerken van het rouwproces en er leren mee omgaan. Ook emoties spelen hier een belangrijke rol en dat is een moeilijk onderwerp voor mij.Je boek "Als ik troost kon zijn" en "Jij bent gekomen om te blijven" hebben veel doen nadenken.Jou laatste boek "Vallen en Opstaan" is juist uitgelezen.Het is prachtig en vlot geschreven.Het verleden achterlaten is de deur sluiten ,toch?Het is iets wat we allemaal willen.Op zoek gaan naar ons zelf en genieten van de innerlijke rust en het terug vinden van de energie.
Bedankt voor je prachtige boeken en mooie poëzie,alsook de foto's en aquarellen!
Wie weet,heb ik de moed om je te leren kennen!

Naam chris
Datum 29-11-2009 11:10:29

Lieve Claire,

De hartverwarmende ontmoetingsdag "de kleur van het gemis" was en is een verrijking op mijn levensweg. Graag wil ik jou, je team en alle deelnemers langs deze weg nog danken voor alle inbreng, zo oprecht, zo puur, zo verbonden met mekaar.

Veel liefs en tot ziens,
Chris

Naam Hilde braet
Datum 27-11-2009 13:45:16

Lieve Claire,

Ik moest snel weg woensdagnamiddag vandaar dat ik je nog eens persoonlijk wil bedanken voor jouw interessante, warme getuigenis.
Bedankt hiervoor!

veel groeten en .... de wereld is klein ... we komen elkaar nog wel tegen,

Hilde Braet

Naam Véronique
Datum 21-05-2009 09:11:36

Lieve Claire, na een helse periode besef ik nu dat ik een eigen kracht heb, dank zij jou ... bedankt !

Naam Véronique
Datum 20-05-2009 23:05:44

Elke mens ervaart wel eens een donkere periode. Ziekte, afscheid, gemis, verlies van het vertrouwde tekent een breuklijn. Het leven doet pijn. Op dergelijke momenten hebben we nood aan een bemoedigend woord dat ons helpt onszelf terug te vinden.

Geef jij dat bemoedigend woord ?

Naam Kathy
Datum 01-03-2009 14:34:05

ontmoetingsdag 26/02/2008 in Tielrode

het was een hele reis om er te geraken, maar ik ben blij dat ik er bij mocht zijn. Dank u wel Claire en iedereen die er was. Het was een mooie, hartverwarmende ervaring. Ik ben zo blij dat er nog plaatsen bestaan waar gewoon mag ‘zijn wat is’. Zonder oordeel, met respect en openheid. De warmte, de energie, de verbondenheid, de kracht, de ruimte om te zijn draag ik met me mee. Ik ben er deze keer alleen naar toe gekomen, maar ik heb me geen moment alleen gevoeld. Zowel het intense verdriet als de vreugdes worden gedeeld. Je hoeft het niet alleen te dragen en dat is een fijn gevoel. Niets moet, maar alles mag.

Liefs

Naam Kathy
Datum 15-12-2008 20:46:37

Mijn eerste ontmoetingsdag. Spannend. Hoe zou het zijn?
Met een klein hartje ging ik binnen, klaar om meteen weer te vertrekken moest het nodig zijn. Maar ik ben gebleven. Het ‘welkom binnen’-gevoel nam al gauw de overhand. Ik mocht zijn wie ik was, zwijgen of praten, luisteren, bang zijn, verdrietig zijn, lachen,…een dag gevuld met een waaier aan emoties, maar het mocht. Na een hele dag praten, luisteren, delen, schilderen, kleien,… kwamen we ter afronding nog eens allemaal samen. Heel dat moment behoort, zonder overdrijven, bij een van de mooiste uit mijn leven. De warmte en de veiligheid, de verbondenheid, het onvoorwaardelijk respect, de steun, de kracht, de energie, het mogen zijn, maakten het bijzonder. Ik kon weer even vrij ademen en had me al lang zo levend niet meer gevoeld. Een oprechte Dank U was het enige dat ik nog kon uitbrengen nadien. Dank je wel Claire, om dit mogelijk te maken en dank je aan iedereen die er was.
Kathy

Naam T.L.
Datum 15-12-2008 06:55:57

Gisteren mocht ik in Breda opnieuw een lezing van jou bijwonen. Graag wil ik langs deze weg mijn dank uitdrukken. Met eenvoudige woorden en zorgvuldig gekozen taal raak jij de diepte van het leven aan en breng je mensen dicht bij hun eigen ervaringswereld. Je doet het zonder enige façade; eenvoudig, speels en tot op het bot. Daarin onderscheid jij je van vele anderen. Geen hoogdravendheid. Geen levensvreemde theorieën.
“Er zijn vrouwen puur als rouw”, las ik in één van jouw dichtbundels. Jijzelf bent daarvan een lichtend voorbeeld. Je bent waarachtig groot.

Naam Roos
Datum 05-12-2008 09:36:27

Beste Claire,

De ontmoetingsdag is onvergetelijk geweest: het kunnen delen van het gemis met jongere en oudere mensen, die hetzelfde ervaren hebben was voor mij heel kostbaar. Het schilderen van mijn gevoelens hielp me het gemis verder onder ogen te zien. Jij, Claire, en de andere lieve mensen om je heen gaven alle ruimte die ik wilde, er hoefde niets er mocht alles: Het is goed zoals het is.
Dank aan allen die aanwezig waren. Ik hoop dat nog vele mensen de weg naar deze ontmoetingsdag zullen vinden. Roos

Naam Lynn Mariën
Datum 28-11-2008 20:35:32

hey,

Ik heb lang getwijfeld om naar de ontmoetingsdag te komen. Ik ben er immers al zo vaak bij geweest. "Misschien is het niet meer nodig, misschien is mijn reden niet reden genoeg," dacht ik.
Ik ben dan toch gebleven en heb er met volle teugen van genoten. Weeral.
Elke keer is anders en toch een beetje hetzelfde: het gevoel begrepen te worden, het gevoel en de woorden dat verdriet, hoe 'oud' ook, er toch nog mag zíjn. Klein verdriet, groot verdriet, met of zonder woorden, met of zonder tranen. Het is er en het is welkom.

Ik vond het een leerrijke ontmoetingsdag en ik heb kunnen terugkijken en vergelijken met mijn eerste ontmoetingsdag 5 jaar geleden.. Ik sta er versteld van hoeveel zelfvertrouwen ik nu heb. Vertrouwen in mezelf dat ik het wel mag, rouwen, verdriet hebben, zijn wie ik ben, met mijn lach en mijn tranen.

Bedankt claire, en alle mensen die er bij waren en geweest zijn, bedankt voor de zeldzame veilige plek.

lynn

Naam De meulemeester Eva
Datum 27-11-2008 18:00:06

Ik vond het super leuk maar vond het een beetje raar dat ik zoveel heb gehuild.Maar dat gehuil heeft me goed gedaan.
Het kleien in de namiddag was superleuk. vriendelijke groeten, Eva 10 jaar

Naam Van Maelzaeke Mieke
Datum 27-11-2008 17:27:02

Lieve Clair en alle mensen die ik mocht ontmoetten op zaterdag 22 november 2008.
Na het overlijden van mijn man Andy nu 2 jaar 6 maand geleden gaat het relatief goed met mij en mijn meisjes ,Sara 12 jaar en Eva 10jaar.
Maar ik merk dat het verdriet om hun papa nog heel vaak aanwezig is in de kleinste dingen...
Omdat vooral Sara dit een beetje wegstopt vond ik het zinvol om deel te nemen aan de dag "De kleur van het gemis"
Heel raar maar bij de eerste opdracht: een lichtje branden voor onze dierbaren, waren mijn tranen er meteen en dit ging nog een tijdje door.
Mijn pijn is niet meer zo diep en toch zat ik daar te huilen.
Te horen dat er nog verdriet of gemis kan zijn na 5,9,16 en 17 jaar heeft me zoveel kracht,hoop en moed gegeven om weer verder te gaan en ook wetende dat het kan en mag en dat het normaal is om het toe te laten als het verdriet toeslaat.
Dank voor zoveel zachtheid, respect en oprecht meevoelen, het heeft me echt deugd gedaan.

Lieve groeten,

Mieke.

Naam Lepla Patricia
Datum 16-11-2008 12:52:42

Beste Claire,
Donderdag kwam je op vraag onze vzw een vorming geven rond 'in balans zijn'... Niet gemakkelijk daar dit voor iedereen anders is!
Maar wat heb ik genoten je zachtheid, je tedere stem, je mooie muziek, de poëzie die je bracht,... Ik werd er warm van. Ook wat zacht en teder. Wat jij aangaf, daar moeten we allemaal wat meer aandacht aan schenken. Genieten van het kleine, je eigen ik durven zijn, open staan voor anderen.... Eigenlijk lief-zijn voor jezelf en voor de anderen. Ik ben zelfs een stukje dichter naar mijn overleden oma toegegroeid. Heb het terug een klein stukje plaats kunnen geven! Je bent goud waard. Merci. Patricia

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende