Terug naar clairevandenabbeele DeVerbinding Bericht schrijven
Bericht 29 t/m 48 van 68
Naam Riet van Empel
Datum 11-01-2010 14:17:34

Dag Claire

Ik ben gisterenmiddag naar jou middag geweest over troost en mededogen in Vught. Het heeft me getroffen dat ik in jouw woorden zoveel herkenning heb gehoord. Het is alsof ik mezelf hoorde praten, Beangstigend soms in zo precies dezelfde bewoordingen. Erg zalvend om dit te mogen ervaren. Heel warm, afgewisseld met gedichten en muziek. Ik had een heel verdreitig weekend, maar het heeft me getroost en gelaafd. Dank je wel.

Naam Regina
Datum 07-01-2010 15:29:11

Beste Claire,
Persoonlijk ken ik je niet, maar wel via je boeken en poëziebundels.Tijdens een gesprek is jou naam gevallen, vandaar. Ik heb 11 boeken van jou in mijn boekenkast staan.Jouw boeken waren (nu nog) een enorme steun voor mij.Al schrijvend heb je me geleerd om te gaan,met verdriet, het leren loslaten, het vewerken van het rouwproces en er leren mee omgaan. Ook emoties spelen hier een belangrijke rol en dat is een moeilijk onderwerp voor mij.Je boek "Als ik troost kon zijn" en "Jij bent gekomen om te blijven" hebben veel doen nadenken.Jou laatste boek "Vallen en Opstaan" is juist uitgelezen.Het is prachtig en vlot geschreven.Het verleden achterlaten is de deur sluiten ,toch?Het is iets wat we allemaal willen.Op zoek gaan naar ons zelf en genieten van de innerlijke rust en het terug vinden van de energie.
Bedankt voor je prachtige boeken en mooie poëzie,alsook de foto's en aquarellen!
Wie weet,heb ik de moed om je te leren kennen!

Naam chris
Datum 29-11-2009 11:10:29

Lieve Claire,

De hartverwarmende ontmoetingsdag "de kleur van het gemis" was en is een verrijking op mijn levensweg. Graag wil ik jou, je team en alle deelnemers langs deze weg nog danken voor alle inbreng, zo oprecht, zo puur, zo verbonden met mekaar.

Veel liefs en tot ziens,
Chris

Naam Hilde braet
Datum 27-11-2009 13:45:16

Lieve Claire,

Ik moest snel weg woensdagnamiddag vandaar dat ik je nog eens persoonlijk wil bedanken voor jouw interessante, warme getuigenis.
Bedankt hiervoor!

veel groeten en .... de wereld is klein ... we komen elkaar nog wel tegen,

Hilde Braet

Naam Véronique
Datum 21-05-2009 09:11:36

Lieve Claire, na een helse periode besef ik nu dat ik een eigen kracht heb, dank zij jou ... bedankt !

Naam Véronique
Datum 20-05-2009 23:05:44

Elke mens ervaart wel eens een donkere periode. Ziekte, afscheid, gemis, verlies van het vertrouwde tekent een breuklijn. Het leven doet pijn. Op dergelijke momenten hebben we nood aan een bemoedigend woord dat ons helpt onszelf terug te vinden.

Geef jij dat bemoedigend woord ?

Naam Kathy
Datum 01-03-2009 14:34:05

ontmoetingsdag 26/02/2008 in Tielrode

het was een hele reis om er te geraken, maar ik ben blij dat ik er bij mocht zijn. Dank u wel Claire en iedereen die er was. Het was een mooie, hartverwarmende ervaring. Ik ben zo blij dat er nog plaatsen bestaan waar gewoon mag ‘zijn wat is’. Zonder oordeel, met respect en openheid. De warmte, de energie, de verbondenheid, de kracht, de ruimte om te zijn draag ik met me mee. Ik ben er deze keer alleen naar toe gekomen, maar ik heb me geen moment alleen gevoeld. Zowel het intense verdriet als de vreugdes worden gedeeld. Je hoeft het niet alleen te dragen en dat is een fijn gevoel. Niets moet, maar alles mag.

Liefs

Naam Kathy
Datum 15-12-2008 20:46:37

Mijn eerste ontmoetingsdag. Spannend. Hoe zou het zijn?
Met een klein hartje ging ik binnen, klaar om meteen weer te vertrekken moest het nodig zijn. Maar ik ben gebleven. Het ‘welkom binnen’-gevoel nam al gauw de overhand. Ik mocht zijn wie ik was, zwijgen of praten, luisteren, bang zijn, verdrietig zijn, lachen,…een dag gevuld met een waaier aan emoties, maar het mocht. Na een hele dag praten, luisteren, delen, schilderen, kleien,… kwamen we ter afronding nog eens allemaal samen. Heel dat moment behoort, zonder overdrijven, bij een van de mooiste uit mijn leven. De warmte en de veiligheid, de verbondenheid, het onvoorwaardelijk respect, de steun, de kracht, de energie, het mogen zijn, maakten het bijzonder. Ik kon weer even vrij ademen en had me al lang zo levend niet meer gevoeld. Een oprechte Dank U was het enige dat ik nog kon uitbrengen nadien. Dank je wel Claire, om dit mogelijk te maken en dank je aan iedereen die er was.
Kathy

Naam T.L.
Datum 15-12-2008 06:55:57

Gisteren mocht ik in Breda opnieuw een lezing van jou bijwonen. Graag wil ik langs deze weg mijn dank uitdrukken. Met eenvoudige woorden en zorgvuldig gekozen taal raak jij de diepte van het leven aan en breng je mensen dicht bij hun eigen ervaringswereld. Je doet het zonder enige façade; eenvoudig, speels en tot op het bot. Daarin onderscheid jij je van vele anderen. Geen hoogdravendheid. Geen levensvreemde theorieën.
“Er zijn vrouwen puur als rouw”, las ik in één van jouw dichtbundels. Jijzelf bent daarvan een lichtend voorbeeld. Je bent waarachtig groot.

Naam Roos
Datum 05-12-2008 09:36:27

Beste Claire,

De ontmoetingsdag is onvergetelijk geweest: het kunnen delen van het gemis met jongere en oudere mensen, die hetzelfde ervaren hebben was voor mij heel kostbaar. Het schilderen van mijn gevoelens hielp me het gemis verder onder ogen te zien. Jij, Claire, en de andere lieve mensen om je heen gaven alle ruimte die ik wilde, er hoefde niets er mocht alles: Het is goed zoals het is.
Dank aan allen die aanwezig waren. Ik hoop dat nog vele mensen de weg naar deze ontmoetingsdag zullen vinden. Roos

Naam Lynn Mariën
Datum 28-11-2008 20:35:32

hey,

Ik heb lang getwijfeld om naar de ontmoetingsdag te komen. Ik ben er immers al zo vaak bij geweest. "Misschien is het niet meer nodig, misschien is mijn reden niet reden genoeg," dacht ik.
Ik ben dan toch gebleven en heb er met volle teugen van genoten. Weeral.
Elke keer is anders en toch een beetje hetzelfde: het gevoel begrepen te worden, het gevoel en de woorden dat verdriet, hoe 'oud' ook, er toch nog mag zíjn. Klein verdriet, groot verdriet, met of zonder woorden, met of zonder tranen. Het is er en het is welkom.

Ik vond het een leerrijke ontmoetingsdag en ik heb kunnen terugkijken en vergelijken met mijn eerste ontmoetingsdag 5 jaar geleden.. Ik sta er versteld van hoeveel zelfvertrouwen ik nu heb. Vertrouwen in mezelf dat ik het wel mag, rouwen, verdriet hebben, zijn wie ik ben, met mijn lach en mijn tranen.

Bedankt claire, en alle mensen die er bij waren en geweest zijn, bedankt voor de zeldzame veilige plek.

lynn

Naam De meulemeester Eva
Datum 27-11-2008 18:00:06

Ik vond het super leuk maar vond het een beetje raar dat ik zoveel heb gehuild.Maar dat gehuil heeft me goed gedaan.
Het kleien in de namiddag was superleuk. vriendelijke groeten, Eva 10 jaar

Naam Van Maelzaeke Mieke
Datum 27-11-2008 17:27:02

Lieve Clair en alle mensen die ik mocht ontmoetten op zaterdag 22 november 2008.
Na het overlijden van mijn man Andy nu 2 jaar 6 maand geleden gaat het relatief goed met mij en mijn meisjes ,Sara 12 jaar en Eva 10jaar.
Maar ik merk dat het verdriet om hun papa nog heel vaak aanwezig is in de kleinste dingen...
Omdat vooral Sara dit een beetje wegstopt vond ik het zinvol om deel te nemen aan de dag "De kleur van het gemis"
Heel raar maar bij de eerste opdracht: een lichtje branden voor onze dierbaren, waren mijn tranen er meteen en dit ging nog een tijdje door.
Mijn pijn is niet meer zo diep en toch zat ik daar te huilen.
Te horen dat er nog verdriet of gemis kan zijn na 5,9,16 en 17 jaar heeft me zoveel kracht,hoop en moed gegeven om weer verder te gaan en ook wetende dat het kan en mag en dat het normaal is om het toe te laten als het verdriet toeslaat.
Dank voor zoveel zachtheid, respect en oprecht meevoelen, het heeft me echt deugd gedaan.

Lieve groeten,

Mieke.

Naam Lepla Patricia
Datum 16-11-2008 12:52:42

Beste Claire,
Donderdag kwam je op vraag onze vzw een vorming geven rond 'in balans zijn'... Niet gemakkelijk daar dit voor iedereen anders is!
Maar wat heb ik genoten je zachtheid, je tedere stem, je mooie muziek, de poëzie die je bracht,... Ik werd er warm van. Ook wat zacht en teder. Wat jij aangaf, daar moeten we allemaal wat meer aandacht aan schenken. Genieten van het kleine, je eigen ik durven zijn, open staan voor anderen.... Eigenlijk lief-zijn voor jezelf en voor de anderen. Ik ben zelfs een stukje dichter naar mijn overleden oma toegegroeid. Heb het terug een klein stukje plaats kunnen geven! Je bent goud waard. Merci. Patricia

Naam Femke Snijders
Datum 21-10-2008 22:07:47

hallo claire,
k kom uit nederland en k had nog nooit van je gehoort totdat een vriendin van mijn moeder langs kwam. Zij vertelde over u en uw site. Dus k bekeek uw site en ik was erg onder de indruk vooral van uw gedichten zij inspirerde mij heel erg vooral omdat ik zelf ook heel veel verdriet in mijn leven heb meegemaakt. Ik zou erg graag wat meer over uw teweten komen en over de ondernemingen voor mensen met rouwverwerking in belgie. Wij in Nederland hebben verschillende weekenden om gezamelijk uit het hele land bij elkaar te komen met ons verdriet. En dat te verwerken door kunstzinnige opdrachten. Hier heb k veel aan gehad.

hgr. Femke Snijders 14 jaar
Dirksland, 21 oktober 2008

Naam Anne Ghoos
Datum 22-09-2008 19:50:02

Beste Claire,
Op school kreeg ik de opdracht het mooiste gedicht te zoeken dat ik kon vinden.
En ik kwam uit op een van jouw werken:
'Zij kan zien dat alles zijn lichte en donkere kant heeft.'
Maar nu zou ik graag weten wanneer je dit gedicht geschreven hebt?
Alvast bedankt.
Uw werken zijn echt prachtig.

Naam dejonghe nadine
Datum 22-09-2008 18:30:11

beste claire, vorige week was ik uitgenodigd op de openingsreceptie van "Illud Mane" in Ruiselede. ik zag er Uw werken, teksten en boeken en was één en al bewondering. ik wens U van harte proficiat met wat U creeërt en Uw inzet voor anderen. het komt recht uit het hart. het was voor mij één van de mooie momenten in mijn leven, die ik koester. hartelijk dank.
nadine dejonghe

Naam herman
Datum 03-09-2008 19:30:18

beste claire,

vergeef me dat ik je niet kende, doch nu plots
toevallig met jou werd geconfronteerd en dade-
lijk hier verder zocht - een ontdekking die me
begeesterde en doet uitzien naar meer ...
Als vrijwilliger op de geriatrie in de kliniek
van Dendermonde zag ik vanmorgen een doods-
prentje op het kastje van Alice.
Ik nam het even voorzichtig in de hand - doe ik
altijd in dergelijke omstandigheden - en las
er een tekst van jouw hand. Ik sprak er over met Alice. Ze kon niet goed meer lezen en vroeg
me om de tekst nog eens voor te lezen.
Ik las hem twee-, driemaal traag en duidelijk. De tranen kwamen haar in de ogen; ze was dank-
baar en vereerd toen ik de tekst ook nog over-
schreef voor mezelf.
Vanavond nog plaats ik het gedichtje op senio-
rennet, bij forum 'poëzie en proza' - omkaderd
met de vindplaats en de omstandigheden.
Morgen ga ik snuffelen en (of) bestellen bij
'de standaard boekhandel'.
met groeten en bewondering,
herman

Naam Mia Van Haute
Datum 17-07-2008 18:15:23

Dag Claire,
ik heb nooit zo diep ervaren wat een 4-daagse (mei)met mij doet, alhoewel... Ik zie heel duidelijk dat er zich een proces voordoet en dat elke keer verder bouwt op de vorige. Het leven gaat in stapjes, kleine stapjes en soms ervaar ik dat ik plots een grote stap gezet heb, die voorbereid werd door de vorige. Zo is het reeds mijn ganse leven. Het is belangrijk te blijven zien dat ik - ondanks zoveel - toch blijven leven ben en dat het leven zijn eigen gang gegaan is. Ik heb dus altijd al vertrouwen gehad...

Nu ik mij in een diepe leegte voel is het zo weldadig enkele minuten stil te zitten, met de handen geopend als teken dat ik ontvankelijk sta voor wat er komen gaat al moet ik misschien lang wachten. En toch, het doet deugd daar zo te zitten, woordeloos, verwachtend, hopend en toch gelaten met een diep vertrouwen: het komt wel, eens... En het is nu gekomen: ik heb me opgegeven om de opleiding te volgen voor tele-onthaal. Dat geeft me veel nieuwe moed. Dank, dank, dank

Naam Marina Francken
Datum 13-06-2008 18:54:32

Beste Claire,
Het weekend " Van rouwen tot vertrouwen " was zeer deugddoend. Ik ben al wenend naar Brugge gereden, maar al zingend terug huiswaarts gekeerd.
Het deed zo goed om nog eens tussen lotgenoten te zijn, elkaars verhalen horen en elkaar steunen is goud waard !
Claire, je levert fantastisch werk !

Groetjes, Marina

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende