Terug naar clairevandenabbeele DeVerbinding Bericht schrijven
Bericht 9 t/m 28 van 68
Naam Hilde
Datum 03-06-2008 23:23:16

"Als iedereen zwijgt, laat dan de stilte spreken".
Deze woorden op een aquarel zijn ooit een geschenk van Lieve geweest.

In die stilte kom jij en nog enkele anderen altijd weer uniek aanwezig in de tuin van mijn hart(of is het mijn ziel?).

Tot weldra,

Hilde

Naam De Block Brenda
Datum 28-05-2008 20:46:39

Dag Claire,

Heb zopas vernomen van uw herinneringsboek.
Ga dit zeker kopen, om misschien zo het verdriet van mijn moeder beter te verwerken.
Mijn mama is plots overleden op 17/12/2007 en heb het daar heel moeilijk mee.

Naam Maria Leinenga
Datum 20-05-2008 18:44:16

Hallo lieve Claire...
Ik heb zeer genoten van het boekje"vrouwenogen"die ik heb gekregen van mijn vriendin zr mooi en gevoelig geschreven.
Hartelijke groetjes Maria

Naam cato van doorsselaer
Datum 01-04-2008 15:09:04

Liefste caire,
het is al zo lang geleden dat ik jou
gezien heb.
Ik schrijf daarom een bricht voor jou,
want zonder jou zou ik vroeger weggekwijnt zijn.

Naam Claeren
Datum 11-03-2008 15:50:04

heel mooie site,

groetjes thomas claeren

Naam Lynn Marin
Datum 13-09-2007 23:33:13

Dag Claire,

Ik heb je al een tijdje niet meer gehoord of gezien. Ondertussen is er weer veel gebeurd. Een klasgenootje dat ik sinds maart beter heb leren kennen, heeft zelfmoord gepleegd.. Soms is het verdriet moeilijk te dragen, maar door in uw boeken te werken en te praten, kan ik er wel beter mee omgaan als vroeger. Ik leer zijn ouders nu ook beter kennen en probeer door te geven wat jij mij doorgegeven hebt. Je boeken, maar vooral de kracht en de troost die erin zit.
Hopelijk gaat de ontmoetingsdag in november door. Ik kijk er z naar uit! Meer dan ooit te voren.
Claire, ik zie je graag, bedankt voor het licht dat je hebt doorgegeven, ik geniet ervan!

dikke knuffel
Lynn

Naam Dirk Ghysels
Datum 25-07-2007 11:25:27

Beste Claire en sitebezoekers,

Nu reeds vijf jaar terug werd ik plots en helaas vl te vroeg geconfronteerd met het overlijden van de moeder van mijn partner. Mijn eerste bekommernis was zoveel mogelijk steun en troost te proberen bieden aan mijn partner. Dit verliep echter uitermate moeilijk, mijn partner werd steeds meer introvert en praten over het heengaan van zijn mama lukte niet. Jammer genoeg ging het ook emotioneel met mij steeds slechter vermits ook ik een uitzonderlijke fijne band had met haar. Kort na haar overlijden kreeg ik als steun en rouwbetuiging u gedichtenbundel "Wie was, kan nooit vergaan." Het boek werd me geschonken door mijn broer Johan, die tevens is tewerkgesteld bij de uitgeverij Lannoo. Het was voor mij de start om mijn verdriet enigzins te verzachten. De gedichtenbundel heeft me beroerd, geroerd en heb ik meermaals ter hand genomen. Dank je Claire voor al het moois dat je met andere mensen deelt ! Ook je schilderijen zijn uniek en prachtig. Genegen groet

Naam deschietere johan
Datum 03-07-2007 15:24:48

dag claire,

ik weet niet of ik op een juist adres zit maar ik moet het toch eens schrijven.In 1 jaar tijd verloor ik mijn ganse familie.Mijn vrouw van 49 stierf verleden jaar op 24.05 aan het melas syndroom een erfelijke stofwisselingsziekte, we hebben nooit geweten dat ze ziek was tot ze in 2004 een hersentrombose deed en 19 maand dement in het ziekenhuis verbleef.Dit jaar is mijn dochter van 24 jaar op 29.05 ook overleden aan dezelfde ziekte, bij mijn dochter was het ander, zij was nog niet dement maar wilde niet meer leven omdat er niks aan de ziekte te doen was, ze zat al in een roltoel en woog nog 30 kg.
maar nu zit ik hier, ik heb gelukkig in 2004 een nieuwe vriendin leren kennen die mij in het ganse proces gesteund heeft en mij alle hulp aanbied, zij heeft nog 4 kinderen thuis en ik hou van hen alsof het mijn kinderen zijn,
ik probeer mijn leven op die manier opnieu op te bouwen maar verdorie het is soms moeilijk
groetjes
johan

Naam Kim Mertens
Datum 20-03-2007 13:32:20

Ik heb ene jaar geleden mijn vader verloren.
Ik heb al die pijn & verdriet in mij ogestoken en paar maand gelden kon ik het niet meer aan.
Ik was depresief.
Nu zit ik in therapie,
ik krijg zoon boek ik denk het herrineringsboek.
Maar m'n begeleider vind het niet hoopelijk kun je ons helpen.
Want ik wil niet meer zoo verder,de theraie helpt neit zooveel.
x

Naam Mathias
Datum 07-03-2007 01:14:57

Prachtig wat u doet.

Naam Zo
Datum 03-02-2007 16:14:06

Dag Claire,

Je hebt een geweldige site!
5 jaar geleden heb ik een boek gekregen van mij tante : Mijn herrinneringsboek door Claire Vanden Abbeele. Het is een prachtig boek.

Ik vind het nog altijd een prachtig boek en het is leuk om nog eens terug te gaan kijken naar wat ik toen allemaal heb geschreven.

Ik ben namelijk nog maar 16 bijna 17 jaar & ik ben 5,5 jaar geleden m'n vader verloren.

In mijn rouw periode heeft dat boek me heel goed geholpen.

Dankjewel!!

Naam car
Datum 23-12-2006 12:45:36

Prachtig bij toeval gevonden op het net....zal nog eens meer van je lezen in ieder geval mijn complimenten!! Ik schrijf zelf ook al lang gedichten misschien leuk om ook eens wat van mij te lezen............ Homepage schrijf onder de naam car. groetjes en iedereen fijne dagen gewenst en een mooi 2007 Carla

Naam Vera Van de Leur
Datum 19-11-2006 22:30:09

Vandaag bezocht ik voor 't eerst jouw tentoonstelling in de Abdij van Dendermonde. Sprakeloos dronk ik de sfeer die van je werken uitstraalt, en de combinatie met de pozie heeft me meermaals tot tranen toe bewogen...Bedankt Claire, voor je creaties en het Licht dat je verspreidt.

Naam Patricia
Datum 15-11-2006 13:22:52

bedankt voor wat je via je boeken aan herkenning en steun biedt.Ik voelde me thuiskomen en zag verwoord staan wat ik zelf ervaar.Afscheid en dood hebben me al van jongsaf gefascineerd en ik heb op verschillende vlakken verlieservaringen gehad en ben telkens verrast van de kracht die ik eruit haal en de levensdrift die me doet verdergaan ondanks de pijn en verscheurdheid.Mijn kwetsbaarheid is mijn kracht geworden vooral in verbinding met de ander en dat kan jij zo mooi omschrijven.
Ik ben nu vooral op zoek naar een creatieve uitweg dus hoop de stap eens te zetten om deel te nemen aan workshop of ontmoetingsdag.Ik zou het ook fijn vinden moest er een forum bestaan om met gelijkgestemden te chatten maar misschien is dat niet realistisch of zou het zijn doel voorbijschieten.
ALleszins ,je roept bij mij liefde en bewondering op en het is fijn te weten dat er iemand de spirit heeft om van afscheid,pijn en rouw zijn levenswerk te maken en zo velen tot steun te zijn.

Naam Ceyfs Sofie
Datum 07-11-2006 14:29:28

Lieve Claire,
Was met Mathieu op de boekenbeurs vorige week en hij zag je boeken staan. Hij haalde direct "zijn boek" (zo noemt hij het althans)uit het rek. Hij is nog altijd fier dat hij aan jouw boek heeft mogen meewerken. Wil je dan ook nogmaals bedanken voor de grote steun die je voor hem maar ook voor mij betekende. Zijn herrineringsboek die hij samen met jou is gestart haalt hij af en toe nog eens boven en is een goede manier om dan nog eventjes stil te staan bij zijn papa.
We hopen je nog eens te ontmoeten in Dendermonde met je tentoonstelling daar.Als we ons kunnen vrijmaken komen we zeker af. Lieve groetjes, Sofie

Naam Yvonne
Datum 31-10-2006 14:41:29

Beste Claire,
We leerden jouw werken en gedichten kennen op de Palliatieve Afdeling Minnewater te Brugge. Ze gaven ons sterkte in de moeilijke weken waarbij we afscheid moesten nemen van ons moeder.
Hartelijk dank!

Naam gewoon
Datum 23-10-2006 18:47:27

Beste Claire

Toen ik vijftien was heb ik 'mijn herinneringsboek' van u gekocht omdat mijn peter was gestorven. Ik had het er moeilijk mee. Door aan het boek te werken, is alles vlugger gaan slijten. Nu, vijf jaar later, is mijn grootmoeder gestorven. Met plezier lees ik terug wat ik toen geschreven heb. Enkele dagen geleden ben ik terug er in beginnen te werken. Het doet gewoon om een 'eigen' boek te hebben van vroeger en nu. Je boek doet me veel deugd! Voor mij is het nooit klaar ...
groetjes

Naam Christiaens
Datum 09-08-2006 10:29:46

heb je website gevonden via het weekblad knack, en onmiddellijk een link gelegd

Naam Marina Bradley
Datum 22-05-2006 11:43:59

Lieve Claire,
Gisteren heb ik samen met mijn dochter je tentoonstelling bezocht. Ik vond het fijn dat ik even de gelegenheid heb gekregen om met je te praten. Je bent niet alleen een met talent begiftigde vrouw, je bent ook een zeer bijzonder mens.
Het boek 'Herinneringen aan een geliefde' ben ik gisteren aan Nicole gaan afgeven. We hebben tot 00.15 uur zitten babbelen ... met een lach ... en een traan. En 't heeft ons allebei ontzettend veel deugd gedaan.
Je tentoonstelling zelf ... daar ben ik even stil van geworden. Er waren werken bij die me gewoon bij de keel grepen en waar ik spontaan een beetje emotioneel van werd.
Ook mijn dochter vond het een zeer bijzondere namiddag. We zijn jammer genoeg iets in je gastenboek vergeten schrijven, maar ik maak me sterk dat we mekaar in de toekomst nog zullen zien.
Ik wens je veel succes en voldoening bij alles wat je onderneemt.
Zorg goed voor jezelf en doe de groeten aan je lieve vrienin die gisteren bij je was.
Marina en Shari

Naam Peter
Datum 14-05-2006 10:06:32

Claire, ik heb je tot nog toe nooit ontmoet. Dankzij Lynn ben ik beginnen lezen ("Nu jij er niet meer bent") en haar verhalen over de ontmoetingen met u spreken boekdelen. Ik ben blij Lynn te kunnen helpen, maar dat is weinig vergeleken met uw inzet en uitstraling. Bedankt om er te willen zijn voor al deze kinderen. Ik vind in uw boek soms zlf de kracht om te blijven steunen en overeind houden.
Bedankt Claire, gewoon om wie je bent.

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende